Ingredientenlijst A-B

TITANIUM DIOXIDE

Deze grondstof heeft net als Zinkoxyde een natuurlijke UV filter. Titanium Dioxide wordt vaak als witte kleur gebruikt bij bv. tandpasta en verf. Het geeft de bekende witte waas in zonneproducten! Onderzoeken wijzen uit dat een combinatie van natuurlijke en chemische UV bescherming het beste werkt tegen de schadelijke straling van de zon. De enige manier om nog veiliger te zonnen is niet of gematigd van de zon te genieten. Het is ook antibacterieel. Een andere eigenschap van Titanium Dioxide is dat het waterafstotend is, heel fijn als je in de overgang bent of vaak transpireert! Ik heb mijn mineralen ook aan een watertest onderworpen. Lees hier hoe dat gegaan is.


IJZEROXIDE

Als je ijzer in water laat liggen wordt het roodbruinig, oranje. Dat chemische proces noemen ze oxideren. Denk aan de appel waar een stukje uit gehapt is en die op die plek bruin wordt. Dat is eigenlijk hetzelfde proces. De ijzeroxide zorgt voor de matte kleur in de foundation, blush of oogschaduw en is heel intens. Je zou het niet verwachten, maar er zijn meerdere kleuren oxides; bruin, oranje, geel en zwart bijvoorbeeld.


ZINKOXIDE

Zink is een wit poeder en komt van het mineraal Zinkiet. We kennen allemaal de zinkzalf voor de babybilletjes. Het beschermt en droogt de huid die last heeft van eczeem, jeuk en wondjes. De antibacteriele eigenschap zorgt dat acne vermindert. Het beschermt zelfs tegen veroudering door UV licht. Daarom vind je het ook vaak in zonnecremes terug als UV filter.

Zinkoxide komt voor in de blushers en foundations van mijn minerale make-up ByKitty en zorgt ervoor dat deze niet teveel glanzen.